Wie aan Waterland denkt, denkt aan water. En dat is ook niet onterecht. Er valt immers genoeg te doen op het gebied van watersport. Maar Waterland biedt ook nog een keur van andere mogelijkheden. Wist u dat er in de gemeente maar liefst 381 monumenten staan? Veel van deze monumenten dragen bijzondere verhalen en geheimen uit vroeger tijden met zich mee….
Monnickendam, Marken en Broek in Waterland zijn schilderachtige plaatsjes.

Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Waterland. Er zijn verschillende natuurgebieden waar u heerlijk kunt fietsen, wandelen of kanoën, terwijl u geniet van kwetterende vogels, ruisende bomen en uitgestrekte weilanden. Fietsen en kano’s kunnen bij ons gehuurd worden.
Het is een oer-Hollands gebied, zoals de buitenlanders dit in Nederland verwachten met molens, water, wolken en gras. Het is het landschap zoals de oude meesters het schilderden.
Na de rust van Waterland kunt u een dagje Amsterdam niet missen.

Er is geen stad in de wereld vergelijkbaar met Amsterdam. De vele verschillende wijken hebben ieder hun eigen karakter en zijn kleine dorpen op zich. Leer Amsterdam kennen op de wijze zoals de Amsterdammer zijn stad ervaart. Vergeet het Leidse Plein en Rembrandtplein en ontdek de hippe en nieuwe wijken met bijzondere winkels en restaurants . IJburg, Oud-Zuid, de Pijp en de nieuwe trendy zaken in de Jordaan. De stad heeft een groot aanbod restaurants en bovendien is er bijna altijd wel een groot evenement op komst. Winkelen in Amsterdam is ook een ervaring op zich, het aanbod is groot, divers en continu in verandering.
In Amsterdam ontdek je altijd weer wat nieuws.

Het nieuwe busstation van Amsterdam vind je achter het station, boven bij de pontjes.